Mitä Etsiä Valitessasi Kiinteistönvälittäjää

kiinteistönvälittäjä

Kuinka valitset kiinteistönvälittäjän? Tämä on kysymys, jonka huomaat monen ihmisen todennäköisesti kysyvän varsinkin jos tämä on ensimmäisen asunnon myynti tai osto.

On tärkeää, että etsit oikean edustajan - kotisi on todennäköisesti suurin taloudellinen omaisuutesi, joten haluat saada parhaan mahdollisen tarjouksen.

Joten miten löydät hyvän kiinteistönvälittäjän? Tutkitaan, mihin kannattaa kiinnittää huomiota, ja kysymyksiä, jotka sinun pitäisi kysyä.

Kuinka valita kiinteistönvälittäjä?

Heidän on oltava ammattitaitoisia

Paras kiinteistönvälittäjä ei ole välttämättä henkilö, joka ajattelee eniten samanlaisesti kuin sinä. Haluat, että edustajasi voi olla yhteydessä moniin ostajiin, ei vain sinuun ja perheeseesi.

Hyviä mittareita ammattitaidosta kiinteistönvälittäjän valinnan alkuvaiheessa ovat:

  • Viestintä: ovatko he nopeita, selkeitä ja sitoutuneita vastaamaan kysymyksiisi ja järjestämällä kokouksia?
  • Persoonallisuus: pyrkivätkö he kokouksissa? Se, miten kiinteistönvälittäjä on tekemisissä ihmisten kanssa, vaikuttaa ostajien käsityksiin omaisuudestasi ja nautinnoista näkymistä.
  • Täsmällisyys: näkyvätkö he kokouksiin (virtuaalisesti vai muuten) ajoissa? Jos ei, voisivatko he kohdella ostajia yhtä huonosti?

Heidän on oltava hyvin verkostuneita


Haluat tietää, että kiinteistönvälittäjälläsi on terve tietokanta ostajista päästäksesi alueellesi, joihin he voivat ottaa yhteyttä välittömästi. Parhaalla edustajalla on myös erinomaiset suhteet toimiston edustajiin ja kilpailijoihin, jotka tuovat ostajansa kiinteistöihin.

Heillä on kokemusta


Ammattitaidon tulisi olla yksi tärkeimmistä ohjaavista tekijöistä kiinteistönvälittäjän valinnassa. Kuka tahansa voi puhua hyvästä pelistä, mutta onko heillä myyntilevyä sen tukemiseen?

Katso, kuinka monta kiinteistöä he ovat myyneet ja kuinka paljon nämä asunnot menivät. Ihannetapauksessa katsot edustajia, jotka ovat myyneet sinun kaltaisiasi ominaisuuksia ja tuottaneet hyviä tuloksia aikaisemmille asiakkaille.

Tutki taustat ja suositukset


Erinomainen tapa aloittaa haku on käymällä avoimissa kodeissa alueella, jota eri kiinteistövälittäjät ylläpitävät. Älä sano heille, että aiot myydä kotiisi pian, sano, että olet alkuvaiheessa ostamista varten.

Tällöin saat paitsi käsityksen siitä, miten kiinteistönvälittäjä puhuu potentiaalisten ostajien kanssa henkilökohtaisesti, myös siitä, seuraavatko he (ja miten) heidän toimiaan avoimen kodin valmistuttua. Saanko kiitosviestejä osallistumisesta? Pitääkö kiinteistönvälittäjä silmällä omaisuutta, jonka näit? Jos he eivät kuule sinusta, antavatko he sinulle ilmoituksia vastaavista kodeista, jotka tulevat markkinoille?

Kaikki tämä antaa sinulle melko vahvan kuvan vaivannäön ja sitoutumisen tasosta, jota voit odottaa jokaiselta edustajalta, jos valitsit heidät edustamaan omaisuuttasi.

Hyviä kysymyksiä kysyä kiinteistönvälittäjiltä, ​​kun myyt kotiasi


Kun olet kaventanut ensisijaisten edustajien joukkoa, on aika joillekin kokouksille. Moni sanoo, että on tärkeää haastatella vähintään kahta kiinteistönvälittäjää, jotka ovat aktiivisia alueellasi.

Ensimmäisessä kokouksessa he antavat sinulle arvion kiinteistöstä sen perusteella, kuinka paljon koteja on myyty alueella, yleensä vaihteluvälinä matalasta korkeimpaan.

Raahelainen kiinteistönvälittäjä, joka osaa selittää ostajille mitä tahansa rakennuksessa tai raportissa mahdollisesti esiintyvää ja hallita tätä prosessia ja joka on nähnyt useita eri asuntoja voi tarjota todellista arvoa.

Ensimmäisen tapaamisenne mahdollisen edustajan kanssa tulisi muistuttaa työhaastattelusta. Haluat tietää heidän kokemuksensa ja saada käsityksen siitä, miten he suhtautuisivat kotiisi.

  • Hyvät haastattelukysymykset aluksi:
  • Oletko kiinteistöinstituutin jäsen?
  • Voinko nähdä myyntitietosi?
  • Kuinka ilmoituksesi ovat onnistuneet viimeisten 6 kuukauden aikana?
  • Oletko myynyt äskettäin koteja alueellani? Jos ei, oletko seurannut viimeaikaista myyntiä ja voisitko selittää, miksi koteja myytiin heidän tekemiinsä hintoihin?
  • Kuinka hyvin he tuntevat naapurustoni ja kuinka kuvailisit sitä ostajille?
  • Kuinka monta markkinaa katat?
  • Kyllä, näen, että olet tuonut paikallisia markkinaraportteja, kuinka ne ovat merkityksellisiä kotini kannalta?
  • Mikä oli viimeisimpien yritystietojesi keskimääräinen markkinointipäivien ennätys?
  • Kuinka kuvailisit kotini ostajille? Mitkä ovat sen parhaat ominaisuudet?
  • Mitä voisin tehdä lisäarvon lisäämiseksi ennen myyntiä?
  • Kuinka aiot markkinoida kotini digitaalista mediaa?
  • Kuinka käsittelet haasteita, kuten myynti loppuu tai saa odotettua vähemmän tarjouksia?
  • Mitä kustannuksia minulle aiheutuu (kuten palkkiot, markkinointikulut ja muut palkkiot)?
Suosittelemme myös, että tarkistat kiinteistönvälittäjien heidän entisten ja nykyisten asiakkaidensa suositukset. Kysy, voitko puhua asunnon omistajille, joille he tällä hetkellä myyvät koteja, ja selvittää, millaista he haluavat työskennellä.

Voi tulla esiin, että myyjä ei ole kuullut kiinteistönvälittäjältä paljon tai heidän myynti on siirretty jonkun nuoremman henkilön joukkoon. Kaikki hyödylliset tiedot. Selvitä alusta alkaen, kuka heidän toimistossaan auttaa kotisi markkinoinnissa, kuka on avoimissa kodeissa, kuka vie ostajat läpi.

Myyntimenetelmät


Palvelukeskeinen edustaja voi puhua sinulle erilaisista huutokaupan myyntimenetelmistä neuvottelujen, määräaikamyynnin, tarjousten ja kysyttävien hintojen kautta. Kysy heiltä, kuinka monta he ovat myyneet eri vaihtoehdoilla ja kuinka hyvin he menestyivät.

Hyvä kiinteistönvälittäjä kysyy myyjältä, mikä on heidän mieluummin myynninsa, ja he voivat antaa suosituksensa talon markkinoiden, tyylin ja hintaluokan perusteella.

Tarkista kiinteistönvälittäjäsi tiedot


Kiinteistöviranomaiset suosittelee, että myyjät käyvät sen julkisessa kiinteistöalan rekisterissä tarkistaakseen, että heidän lisensoiduilla edustajillaan ei ole valituksia kolmen viime vuoden aikana.

Lähetä kommentti

0 Kommentit